Home > Recepten

Zoete aardappels, gecaramelliseerd

7 ons zoete aardappels

30 g boter

85 g rietsuiker
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Bron: Roald Dahl

Bereiding

Kook de aardappels bijna gaar, snij ze in de lengte in vieren.

Smelt de boter in de koekenpan, doe de aardappels erin en strooi de suiker erover.

De suiker smelt in de boter en wordt en soort caramel. Door de aardappels te keren worden ze bedekt en krijgen een knapperig korstje. Dit duurt 5-7 minuten.

Warm serveren.

Notities

In het jaar van zijn overlijden (23-11-1990) schreef Roald Dahl, samen met zijn vrouw, een kookboek, dat tevens een verkapte autobiografie was. De inleiding werd kort na zijn overlijden door zijn vrouw geschreven. Zowel de recepten zelf als de tekst erbij geven een goed beeld van het leven van één van de beste (kinder)boekenschrijvers van de wereld. Ik heb een selectie eruit overgenomen.

Dit gerecht is lekker bij ham!