Home > Recepten

aardappels, gekruid

8 tot 10 aardappels iets bloemig

1/2 theelepel gemengde peperkorrels

1 theelepel karwijzaad

1 theelepel selderijzaad

2 theelepels zeezout

3 takjes tijm

150 g Bettine Blanc
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bron: Libelle

Bereiding

Boen de aardappels schoon en snij ze met de schil in plakken van 1 cm.

Kwast een bakplaat in met olijfolie en leg de plakken erop.

Kneus de korrels, zout en de zaden in een vijzel en roer de blaadjes tijm erbij.

Bestrijk de bovenkant van de aardappels met olijfolie en bestrooi met het mengsel.

Laat de aardappels in een oven van 175° in 45 minuten gaar en bruin bakken. Halverwege wat omschudden en eventueel wat olijfolie erbij.

Zet na 35 minuten de oven op 225°, verkruimel de kaas over de aardappels en laat nog even onder de grill kleuren.