Chips van aardappelschillen, gekruid |
|
750 g in de schil gekookte aardappels 250 g geraspte pittig belegen kaas 100 g groene peper uit blik uitgelekt Kruiden die kunnen worden gebruikt: - zout, chili of kerrie - maan- of karwijzaad - geraspte Parmezaan met paprikapoeder en cayennepeper |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200°.Snij de aardappels overlangs doormidden, schep het kruim eruit (dat kan weer voor puree worden gebruikt) en snij elke schil nog eens in de lengte doormidden. Leg de schillen op een bakplaat en bak in 10-15 minuten knapperig. Bestrooi dan met kaas en peper, verhit de grill en grill ze 1-2 minuten op 15 cm van het grill-element. Verwarm de oven voor op 260°, bestrijk de net al gebakken schillen met boter aan beide kanten en bestrooi dan met: - zout, chili of kerrie - maan- of karwijzaad - geraspte Parmezaan met paprikapoeder en cayennepeper NotitiesDit is niet van Cas Spijkers, die frituurt ze!.Als snack voor 8 personen, als bijgerecht voor 6 personen. Belangrijk is dat de aardappels absoluut onbespoten zijn! Gebruik EKO-aardappels of biologisch-dynamische. Ze moeten een stevige schil hebben (Doré's, Lekkerlander, Escort). Alvorens in de schil te koken, schoonboenen! Lekker met geroosterd vlees. |
Home > Recepten