Home > Recepten

Aardappels met bieslookcreme, gepoft

4 grote kruimige aardappels

zout

peper

15 g boter

100 g verse roomkaas met kruiden

2 lepels crème fraîche

1 zakje verse bieslook
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°. Was de aardappels goed en dep ze droog. Schil hier en daar inprikken met een vork.

Spreid 4 grote vellen alufolie uit en leg de aardappels erop. Bestrooi met zout. Verdeel de boter in vlokjes erover. Vouw de folie goed dicht. Laat de aardappelen 1 uur poffen.

Roer de roomkaas los met crème fraîche, doe ¾ van de bieslook erbij en breng op smaak met peper.

Vouw de pakketjes open en snij de aardappelen in de lengte diep in, maak het kruim met een vorkje iets los. Schep het roomkaasmengsel erin en roer met het vorkje door het kruim. Strooi de rest van de bieslook erover.