Home > Recepten

Aardappels, gepoft en gevuld

4 grote aardappels

1 rode paprika

zout

enkele takjes bieslook

50 g theeworst

2 eetlepels slagroom

0,5 losgeklopt ei

peper





Andere ideeën voor de vulling:

- Vermeng het aardappelkruim met een pakje verse roomkaas, 1 eetlepel mangochutney, 2 eetlepels slagroom, zout en peper.
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten
  • Bereidingstijd: 1 uur
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 200 °C.

Borstel de aardappels schoon onder koud stromend water. Dep ze droog en verpak ze losjes in aluminiumfolie.

Pof de aardappels in circa 45 minuten gaar in de oven.

Maak intussen de vulling: snijd de paprika in kleine blokjes en blancheer deze even in kokend water met wat zout.

Knip het bieslook fijn.

Vermeng de theeworst met paprikablokjes, slagroom, bieslook en losgeklopt ei.

Haal de aardappels uit de oven en snijd overlangs een flink kapje ervan af. Hol kapjes en aardappels uit met een lepeltje en prak een kwart van het aardappelkruim door de vulling. Breng op smaak met zout en peper.

Vul de aardappels ermee. Zet de aardappels in een ovenschaal terug in de oven tot de randjes lichtbruin zijn.