Krieltjes met zalm, gepoft, uit de magnetron |
|
30 krieltjes in de schil 1 theelepel peterselie uit de diepvries 2 lepels olijfolie 1 theelepel citroensap 1/2 krop sla 400 g gerookte zalm 3 lepels crème fraîche |
|
BereidingWas de krieltjes goed en prik met een prikker gaatjes in de schil. Leg op een groot plat bord en bedek met magnetronfolie.Roer peterselie en 1 lepel olie door elkaar, klop de rest van de olie met citroensap tot een sausje. Snij de sla in smalle reepjes. Zet de krieltjes 3 minuten op 600 watt en laat buiten de magnetron 4 minuten nagaren. Verdeel de sla over 6 borden. Sprenkel de dressing erover. Verdeel de plakjes zalm erover. Snij de kapjes van de krieltjes, hol met een theelepel 1/4 deel van het krieltje uit en vul de krieltjes met crème fraîche. Zet op elk bord 5 krieltjes. Zonder magnetron kan je de krieltjes 15 minuten in een oven van 175° poffen. NotitiesMagnetronrecept. Variatie: gebruik ongezouten chips in plaats van krieltjes. |
Home > Recepten