Home > Recepten

Krieltjes met zalm, gepoft, uit de magnetron

30 krieltjes in de schil

1 theelepel peterselie uit de diepvries

2 lepels olijfolie

1 theelepel citroensap

1/2 krop sla

400 g gerookte zalm

3 lepels crème fraîche
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Magnetron
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Was de krieltjes goed en prik met een prikker gaatjes in de schil. Leg op een groot plat bord en bedek met magnetronfolie.

Roer peterselie en 1 lepel olie door elkaar, klop de rest van de olie met citroensap tot een sausje.

Snij de sla in smalle reepjes.

Zet de krieltjes 3 minuten op 600 watt en laat buiten de magnetron 4 minuten nagaren. Verdeel de sla over 6 borden. Sprenkel de dressing erover. Verdeel de plakjes zalm erover. Snij de kapjes van de krieltjes, hol met een theelepel 1/4 deel van het krieltje uit en vul de krieltjes met crème fraîche. Zet op elk bord 5 krieltjes.

Zonder magnetron kan je de krieltjes 15 minuten in een oven van 175° poffen.

Notities

Magnetronrecept. Variatie: gebruik ongezouten chips in plaats van krieltjes.