Home > Recepten

Pommes marquise

4 grote aardappels

50 g boter

versgemalen peper

zout

nootmuskaat

2 eetlepels tomatenpuree

50 g geraspte lichtbelegen kaas

1 ei
  • Omschrijving recept: Aardappelgerechten; Frans
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Bron: Cas Spijkers

Bereiding

Schil de aardappels en kook ze in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar. Giet ze af en laat ze even droogstomen.

Pureer de aardappels en klop er een luchtige puree van met de boter. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Meng de tomatenpuree en het losgeklopte ei erdoor en doe de puree in een spuitzak.

Verhit de grill of de bovenwarmte van de oven op 225 °C. Spuit op een met bakpapier beklede bakplaat acht rozetten aardappelpuree en bestrooi ze met kaas. Laat de kaas in de oven even smelten en kleuren.