Home > Recepten

Roti met masalakip

250 g bloem

1 theelepel bakpoeder

zout

150 ml melk

500 g kipfilet

1 ui

2 teentjes knoflook

3 lepels olie

1 lepel hot currypoeder

1/2 theelepel sambal oelek

1/2 lepel tomatenpuree

zwarte peper

50 g boter

bloem om te bestuiven
  • Omschrijving recept: Pannenkoeken; Kipgerechten; Surinaams (Hindoestaans)
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Zeef de bloem met bakpoeder en zout en maak er een kuiltje in. Voeg beetje bij beetje melk toe en kneed een soepel deeg. Eventueel extra bloem of melk erbij. Kneed 5 minuten goed door en vorm een deegbal. Dek af met plasticfolie en laat 30 minuten rusten.

Snij de kip in blokjes, snipper ui en pers de knoflook uit. Verhit de olie in de wok en fruit ui, knoflook, hot curry, sambal en tomatenpuree 2-3 minuten. Voeg de kip toe en roerbak 7 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met zout en peper. Voeg ca. ½ dl water toe. Breng aan de kook en laat dan op laag vuur in 10 minuten zachtjes gaarsudderen.

Verdeel het deeg in 4 ballen. Rol ze uit op een bebloemd aanrecht tot pannenkoekachtige plakken van ca.24 cm doorsnee. Smelt de boter en bestrijk de pannenkoeken met de boter aan de bovenkant. Verhit een droge koekenpan en leg er een pannenkoek in, bak in 4 minuten op middelhoog vuur goudbruin. Bestrijk de bovenkant met boter, keer en bak in 3 minuten goudbruin. Houd warm in een schone theedoek en bak de andere roti's net zo. Verdeel de roti's over 4 borden, schep de kipmasala erop en vouw de roti dicht.