Artisjokharten met citroensaus |
|
4 grote artisjokken citroensap 250 ml slagroom 75 g boter wat suiker 90 ml citroensap voor de saus zout nootmuskaat |
|
BereidingBreek de stelen van de artisjokken. Snij van de knop 1/3 deel bovenaan weg. Knip de punten van de buitenste bladen af. Wassen, uitlekken en de bodem met citroensap inwrijven.Kook de artisjokken in water met wat zout en citroensap in 35-40 minuten gaar tot de buitenste blaadjes makkelijk loslaten. Laat de artisjokken dan ondersteboven in een zeef uitlekken. Giet de room in een pannetje, roer de bloem erdoorheen. Laat op laag vuur 3-4 minuten al roerend tot een gladde gebonden saus is. Verdeel de boter in vlokjes en roer door de saus, dan de suiker en het citroensap. Op smaak brengen met zout en nootmuskaat. Serveer de artisjokken samen met de saus. |
Home > Recepten