Home > Recepten

Artisjokken op z'n Frans

4 grote artisjokken

1/2 theelepel zeezout

4 hardgekookte eieren

2 rauwe dooiers

4 lepels olijfolie

4 lepels witte wijnazijn

1 theelepel scherpe mosterd

zout

peper

1 lepel kervel

1 lepel bieslook

1 lepel peterselie

1 lepel kappertjes
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Frans

Bereiding

Kook de artisjokken minstens 35 minuten in water met een schijfje citroen, verwijder het hooi en de harde buitenste blaadjes.

Pel de eieren en haal de dooiers eruit, hak de witten fijn. Meng de gare en rauwe dooiers, roer olie, azijn en mosterd erdoor en breng op smaak met zout en peper. Kruiden, kappertjes en eiwitten erdoor.

Pluk na serveren de blaadjes van de artisjok, dip in de vinaigrette en zuig het zachte deel eraf.



Artisjokken eet je blaadje voor blaadje. Doop het blaadje in saus en zuig het zachte deel uit het blad. Het blad zelf is niet eetbaar. De binnenste kleine blaadjes en het 'hooi' zijn ook niet eetbaar. De bloembodem is het lekkerst!