Home > Recepten

Asperges au beurre d'estragon

1 kg gekookte asperges

5 takjes dragon

3 lepels witte wijnazijn

3 lepels droge witte wijn

2 gehakte sjalotjes

2 lepels slagroom of creme fraiche

250 g zeer koude boter in klontjes

zout

peper
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Frans (Loire)

Bereiding

Voor bij 1 kg gekookte asperges.

Hak het blad van 5 takjes dragon, bewaar de steeltjes.

Kook 3 lepels witte-wijnazijn, 3 lepels droge witte wijn, 2 gehakte sjalotjes en de dragonstelen in tot 2 lepels. Voeg 2 lepels slagroom of crème fraîche toe en kook weer in tot 2 lepels. Verwijder de steeltjes.

Klop 250 g zeer koude boter in klontjes erdoor en maak een gladde, romige saus, neem de pan af en toe van het vuur.

Roer de gehakte dragon erdoor met zout en witte peper en serveer apart bij de asperges.