Aubergine met parmezaanse kaas |
|
1 kg aubergine in plakken 600 a 700 g courgette in 1 cm dikke plakken olijfolie 1.5 kg tomaten (ontveld en gehakt) 5 a 6 takjes basilicum zout peper 200 g parmezaan 500 g mozzarella in plakjes |
|
BereidingBestrooi aubergine en courgette met zout, laat een uur uitlekken en dep droog met keukenpapier.Vergiet in een koekenpan 1 cm diep laagje olie, bak courgette en aubergine tot ze goudbruin zijn, laat op (veel) keukenpapier uitlekken. Verhit in een andere koekenpan 2 lepels olijfolie, doe tomaten, (suiker indien de tomaten uit blik komen), basilicum, zout en peper erin en sudder ½ uur tot er een dikke saus is. Schik de aubergine in 1 laag in een ovenschaal van 23 x 33 cm, strooi er wat Parmezaanse kaas over. Dan Mozzarella, dan tomatensaus. Dan courgette, parmezaanse kaas, Mozzarella, tomatensaus. Etc. Eindig met aubergine en parmezaanse kaas. Zet 40 minuten op 175° tot de bovenkant mooi bruin is en de randen borrelen. NotitiesLekker met pasta en groene salade. Kan ook koud geserveerd worden. |
Home > Recepten