Venkel met mousselinesaus, gebakken |
|
1350 g venkel 30 g boter 1,5 lepel munt 1,5 lepel peterselie sap van 1 citroen 5 dooiers voor de saus 170 g boter voor de saus sap van 1/2 citroen voor de saus zout voor de saus 125 ml slagroom voor de saus |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 180°. Snij de uitlopers van de venkel en een dunne plak van de bol. Verwijder de verkleurde buitenste bladeren en snij de bol in tweeën, leg in een vuurvaste schaal.Smelt de boter, doe de munt, peterselie en citroensap erbij. Giet dit over de venkel. Bedek met alufolie en zet 1½ uur in de oven, of tot het zacht is. Saus maken: verwarm de kom van de keukenmachine met kokend water, laat dat 5 minuten erin. Verhit intussen de boter tot het schuimt en voeg de citroensap toe. Droog de kom, doe de dooiers erin, klop 30 seconden, druppel dan de citroenboter erbij. Stop meteen als alles erin zit. Door de warmte van de boter zullen de dooiers stollen en de saus wat binden. Als dat niet gebeurt: dan in een pan water doen dat tegen de kook is en kloppen tot de saus dikker is. Breng op smaak met zout en citroensap. Klop vlak voor het opdienen de slagroom en schep voorzichtig door de saus. Serveer in een juskom bij de venkel. |
Home > Recepten