Home > Recepten

Courgettes, gemarineerd 2

900 g courgette in plakjes van 1/2 cm

1 bos peterselie

3 tenen knoflook

1 bos verse basilicum

1 lepel verse tijm

zout

zwarte peper

minstens 1 dl goede olijfolie

350 g geraspte Hollandse gatenkaas

45 g geraspte parmezaan



In plaats van Hollande gatenkaas kan ook Emmentaler of Gruyere worden gebruikt.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Marinades

Bereiding

Leg de courgetteschijfjes in een kom.

Hak de kruiden fijn in de keukenmachine. Meng met de olie en giet over de courgette. Schud goed zodat de courgette aan alle kanten bedekt is. Laat uur op kamertemperatuur marineren.

Verwarm de oven voor op 200.

Doe de courgettes in een vuurvaste schaal, strooi de kaas erover en bak 25 minuten. Eventueel nog even grillen.