Home > Recepten

Uien, geroosterd en gevuld

8 uien

1,5 dl kippenbouillon

2 sjalotjes

100 g champignons

100 g ham

40 g boter

zout

peper

bieslook
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Frans
  • Bereidingstijd: 1 uur 5 minuten
  • Bron: Ria van Eijndhoven

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Was de uien maar pel ze niet. Blancheer ze 2 minuten in ruim kokend water.

Snijd een kapje van elke ui en zet dit terug op de ui.

Zet de uien in een braadsleetje, giet de bouillon erbij en zet ze 25 minuten in de oven. Bedruip regelmatig.

Hol de uien uit met een grapefruitmes en hak de pulp fijn.

Snipper de sjalotjes en de champignons. Snijd de ham in kleine blokjes.

Verhit de boter in een pan en fruit de sjalotjes en de champignons. Voeg de ham toe en breng op smaak met zout en peper. Doe het fijngesneden bieslook en de uienpulp erbij.

Vul hiermee de uien en zet ze 5 minuten droog in de oven, zodat de schil mooi opkrult.

Zet de uien in het midden van een voorverwarmd bord en giet het kookvocht errondom.