Home > Recepten

Maïskolven, geroosterd, van de barbecue 3

4 maïskolven

70 g zachte boter

2 teentjes knoflook

2 lepels parmezaanse kaas

1 lepel peterselie

plakjes bacon eventueel
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Barbecue
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de maïskolven met het loof eraan een uur ondergedompeld in water liggen en droog ze daarna met keukenpapier af.

Vermeng in een kommetje de boter met de knoflook, Parmezaanse kaas en peterselie.

Trek het blad van de maïskolven voorzichtig terug, verwijder de draden en bestrijk de kolven met het boter-kaasmengsel, waarna u het blad weer terugvouwt.

Wikkel elke maïskolf in een dubbelgevouwen stuk folie.

Rooster ze 20-30 minuten boven de hete houtskool, waarbij u ze 1 maal keert.

Verwijder het folie en serveer de kolven meteen.

Het is ook lekker om nog een plakje bacon aan elke maïskolf toe te voegen.