Bleekselderij, gesmoord |
|
6 struikjes bleekselderij 1 ui 1 teen knoflook 2 lepels olijfolie 1 lepel boter 1 laurierblad zout peper 250 ml kipbouillon 125 ml droge witte wijn fijngehakte krulpeterselie |
|
BereidingVerwijder de buitenste selderijstengels. Snij de binnenste stengels 15 cm boven de basis af. Kook 10 minuten in water met zout en laat uitlekken.Snipper ui en knoflook. Verwarm de oven voor op 160 graden. Verhit olie en boter in een vuurvaste schaal en laat op laag vuur knoflook en ui glazig worden zonder te verkleuren. Doe de selderij erbij en laat enkele minuten bruinen. Met zout en peper kruiden. Giet bouillon en wijn toe. Doe het laurierblad erbij en laat aan de kook komen. Zet dan 45 minuten in de oven. Neem de selderij uit de schaal en halveer het of eventueel in vieren snijden. Schik op een verwarmd bord en hous warm. Laat de bouillon enigszins inkoken en maak op smaak met zout en peper. Giet de saus over de groente en garneer met peterselie. |
Home > Recepten