Home > Recepten

Rode kool, gestoofd

1 kg rode kool

zout

peper

1 pond dungesneden uien

1 pond moesappels in plakken

2 teentjes knoflook

3 lepels bruine suiker

2 lepels karwijzaad

3 lepels witte wijnazijn

3 a 4 lepels port of cider

30 g boter
  • Omschrijving recept: Groentegerechten
  • Aantal Porties: 8

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150°.

Snij de kool in vieren, verwijder de harde steel en versnipper die. Breng op smaak met zout en peper.

Leg in een vuurvaste schaal van 3,5 liter een laag rode kool, dan een laag ui en appel met wat knoflook, suiker en karwijzaad.

Giet tenslotte de drank en wijnazijn erover en leg er klontjes boter op.

Doe de deksel erop en stoof 3-3½ uur in de oven.

Kan eventueel van tevoren worden bereid en later weer opgewarmd worden