Hammousse met asperges (uit de magnetron) |
|
5 blaadjes gelatine 300 g gekookte achterham 1 dl kipbouillon 15 g boter 15 g bloem 2 dl melk 125 ml garderoom 200 g witte asperges 200 g groene asperges zout peper 2 lepels sherry-azijn 2 lepels olijfolie 1 lepel kervel 4 takjes kervel |
|
BereidingWeek de gelatine in ruim water. Pureer de ham met de bouillon in de foodprocessor. Smelt de boter in een glazen litermaat 1 minuut onafgedekt op 700 wat. Roer de bloem erdoor, schenk de melk erbij en zet afgedekt 3-4 minuten op 700 watt. Maak met een houten lepel de wand schoon en roer met een garde tot een gladde saus.Knijp de gelatine uit, laat in een schaaltje onafgedekt 20 seconden op 700 watt oplossen. Roer dan door de saus, meng dan de ham erdoor. Afkoelen tot het lobbig wordt. Sla de slagroom stijf en spatel dit door de lobbig geworden hammassa. Op smaak brengen met zout en peper en minstens 6 uur in de koelkast opstijven. Schil de witte asperges, van de groene hoeft alleen een stukje van de onderkant. Verwarm ze afzonderlijk met 2 lepels water afgedekt 2-3 minuten op 700 watt. Spoel de asperges koud af. Meng azijn met zout en peper, vermeng met de olijfolie en lepel kervel als het zout is opgelost. Asperges uitlekken, dressing er over schenken. Leg 2 plakjes hampâté op een bord, garneer met de gemarineerde asperges en een takje kervel. NotitiesMagnetronrecept. Voor een langwerpige vorm van 7,5 dl. |
Home > Recepten