Kouseband |
|
300 g kousenband 100 a 150 g zoutevlees 50 g boter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 tomaat 1 bouillonblokje zwarte peper zout VARIATIE: 50 g gedroogde garnalen ipv zoutevlees. Week wel eerst 20 minuten. Eventueel als extra vlees karbonade of gebraden rundvlees erbij. |
|
BereidingWas de kouseband en snij ze schuin, als snijbonen. Laat het vlees een paar uur in water ontzouten of kook het even uit. Bak het dan 6-7 minuten in de boter. Bak dan ui en knoflook mee. Als die iets doorbakken zijn, doe dan de tomaat erbij, laat even meebakken en voeg de kouseband toe. Laat 10 minuten doorbakken, schep af en toe om. Doe er dan ¾ dl water bij en het bouillonblokje en laat 15 minuten op heel laag vuur stoven. Doe op het laatst de peper erbij. Eventueel naar smaak zout erbij. NotitiesLekker met witte rijst |
Home > Recepten