Home > Recepten

Kouseband

300 g kousenband

100 a 150 g zoutevlees

50 g boter

1 ui

2 teentjes knoflook

1 tomaat

1 bouillonblokje

zwarte peper

zout



VARIATIE: 50 g gedroogde garnalen ipv zoutevlees. Week wel eerst 20 minuten. Eventueel als extra vlees karbonade of gebraden rundvlees erbij.
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Surinaams (Creools)
  • Bron: Ilse Marie Dorff

Bereiding



Was de kouseband en snij ze schuin, als snijbonen.

Laat het vlees een paar uur in water ontzouten of kook het even uit. Bak het dan 6-7 minuten in de boter. Bak dan ui en knoflook mee. Als die iets doorbakken zijn, doe dan de tomaat erbij, laat even meebakken en voeg de kouseband toe. Laat 10 minuten doorbakken, schep af en toe om.

Doe er dan ¾ dl water bij en het bouillonblokje en laat 15 minuten op heel laag vuur stoven. Doe op het laatst de peper erbij. Eventueel naar smaak zout erbij.

Notities

Lekker met witte rijst