Home > Recepten

Maïsschotel, Mexicaans (magnetron)

300 g kipfilet

1 ui

2 teentjes knoflook

25 g boter

1 rood Spaans pepertje

1 theelepel chilipoeder

1 lepel bloem

2 dl kipbouillon

zout

300 g tomaten

1 blikje maïskorrels van 300 g
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Snipper de ui en de knoflook fijn.

Laat de boter in een glazen ovenvaste schaal van 1 1/2 liter inhoud in ± 1 minuut smelten.

Doe de ui en knoflook in de boter en verwarm ze (onafgedekt) 3 minuten tot de ui glazig is.

Voeg de stukjes kipvlees toe en verwarm deze (afgedekt) 5-6 minuten op 70% tot de kip bijna gaar is.

Was het pepertje, snijd het klein (verwijder eventueel eerst de pitjes) en roer het met het chilipoeder, de bloem, de bouillon en zout naar smaak door de kip.

Laat het gerecht (afgedekt) 5-6 minuten op 100% door en door warm worden.

Ontvel de tomaten, verwijder de pitjes, snijd het vruchtvlees in blokjes en roer ze met de maïs door de kipblokjes.

Verwarm het geheel (afgedekt) tenslotte nog 3-4 minuten op 100%.

Notities

U kunt dit éénpansgerecht zonder bijgerecht eten, maar het is ook lekker met stokbrood en een salade van vleestomaten.