Home > Recepten

Sajoer oerap (gemengde groente met gekruide kokos)

150 g kousenband

150 g witte kool

250 g taugeh

15 rode sjalotjes

5 teentjes knoflook

10 lombok rawit

4 theelepels trassi

1 theelepel kencur

100 g klapper

2 lepels limoensap
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: CCA (Cuisine Culinaire Amsterdam)

Bereiding

Maak de kouseband schoon en snij ze in stukjes van circa 4 cm. Snij de witte kool in dunne reepjes en maak de tauge schoon. Blancheer deze groenten en laat ze daarna uitlekken.

Maak de sjalotjes en de knoflook schoon, snij ze in dunne schijfjes. Bak de gesneden sjalotjes, de knoflook en de gesneden rawit afzonderlijk van elkaar goudbruin.

Stoom gedroogde kokos eerst wat op.

Meng de trasi met zout fijn. Meng geblancheerde groenten met de gebakken sjalotjes, knoflook en rawit, de trasi met zout, het kencurpoeder, de geraspte kokos en het limoensap.