Home > Recepten

Sesambroccoli met ketumbarolie

2 lepels geroosterd sesamzaad

300 g broccoliroosjes

1/2 sinaasappel

3 lepels olijfolie

1 theelepel ketumbar

1 lepel balsamico-azijn
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Oliën
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Rooster het zaad in een droge koekenpan 2 minuten. Kook de broccoli in 8 minuten beetgaar in weinig water met wat zout. Boen de sinaasappel schoon en snij 2 dunne repen van de schil.

Verwarm de olie in een steelpan op heel laag vuur. Roer de sinaasappelschil en ketumbar erdoor. Laat 1 minuut zachtjes verwarmen, maar niet bakken! Giet de broccoli af en doe in een schaal. Haal de sinaasappelschil uit de olie. Roer van het vuur af de azijn door de olie. Schep olie en zaad door de broccoli.