Yumurtali patlican kizartmasi (yoghurt-aubergines) |
|
1 grote aubergine zout bloem 2 eieren enkele lepels olijfolie paprikapoeder 1 teen knoflook munt 250 ml Bulgaarse yoghurt 4 shoarmabroodjes of reepjes volkorenbrood |
|
BereidingSchil de aubergine of boen hem goed af. Snij in plakken, leg in een kom en strooi er zout op. Giet er genoeg water over dat hij net onder staat en leg er voor de zekerheid een schoteltje op om de plakken onder te houden. Laat zo 2 uur staan en druk ze dan zo goed mogelijk uit.Dep met keukenpapier de aubergine droog en haal de plakken door bloem. Klop de eieren los en haal de plakken erdoor. Bak de aubergines 4-5 minuten per kant in hele olie. Roer zout, paprikapoeder, knoflook en munt door de yoghurt en geef deze koude saus bij de warme plakken. Serveren met het brood. |
Home > Recepten