Home > Recepten

Yumurtali patlican kizartmasi (yoghurt-aubergines)

1 grote aubergine

zout

bloem

2 eieren

enkele lepels olijfolie

paprikapoeder

1 teen knoflook

munt

250 ml Bulgaarse yoghurt

4 shoarmabroodjes of reepjes volkorenbrood
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Turks
  • Bron: Margriet

Bereiding

Schil de aubergine of boen hem goed af. Snij in plakken, leg in een kom en strooi er zout op. Giet er genoeg water over dat hij net onder staat en leg er voor de zekerheid een schoteltje op om de plakken onder te houden. Laat zo 2 uur staan en druk ze dan zo goed mogelijk uit.

Dep met keukenpapier de aubergine droog en haal de plakken door bloem. Klop de eieren los en haal de plakken erdoor. Bak de aubergines 4-5 minuten per kant in hele olie.

Roer zout, paprikapoeder, knoflook en munt door de yoghurt en geef deze koude saus bij de warme plakken.

Serveren met het brood.