Home > Recepten

Ajam panggang boemboe pandang van Sumatra

2 rode uien

2 rode spaanse pepers

1 theelepel ketumbar

1 theelepel kuncit

1/2 theelepel laos

12 kipdrumsticks

1/2 theelepel sereh

2 kruidnagels

50 g santen in een blok

1 theelepel citroensap

zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Allerhande

Bereiding

Hak de uien in grote stukken. Snij de peper in stukken. Meng in de keukenmachine ui, peper, ketumbar, kuncit, laos en 1½ lepel water tot een puree.

Breng in 2 dl water het uimengsel, drumsticks, kruidnagel, sereh, citroensap, santen en zout aan de kook en laat afgedekt 20 minuten sudderen, halverwege omscheppen.

In dit stadium kan de kip tot verder gebruik worden ingevroren; 1 maand houdbaar.

Verwarm de grill op de hoogste stand. Grill de drumsticks in 10 minuten bruin en keer regelmatig.

Verwarm de saus en schep op een schaal, serveer de kip erop.

Notities

Nasi kuning, atjar tjampoer en sperzieboontjes.