Home > Recepten

Kip curry 2

6 kardamompitten

13 ongebrande cashewnoten

2 cm gemberwortel

3 lepels olie

3 tenen knoflook

3 theelepels ketumbar

4 theelepels chilipoeder

2 theelepels djinten

3 theelepels peper

4 cm kaneelstokje

1,5 kg kipdelen

zout

2 rode uien

2 groene SPaanse pepers

1 vleestomaat

2 dl santen of ongezoete kokosmelk uit blik

3 lepels rijstebloem of maïzena
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sri Lankaans
  • Bron: Cecile

Bereiding

Hulsjes van kardemomzaadjes verwijderen.

In mengbeker cashewnoten en kardemom fijnmalen tot poeder.

Gember schillen en fijnraspen.

1 eetlepel olie verhitten.

Cashewnotenmengsel en gember ongeveer 3 minuten bakken.

Koriander, chilipoeder, komijnpoeder, peper en kaneel door elkaar roeren.

Kruidenmengsel door notenmengsel roeren.

Kip inwrijven met zout.

Noten-kruidenmengsel erover verdelen en iets aandrukken.

Afgedekt ongeveer 30 minuten laten staan.

Intussen uien snipperen.

Spaanse peper afspoelen en halveren; zaadjes verwijderen; fijnsnipperen.

Tomaat wassen en in stukjes snijden.

Rest van olie verhitten.

Kip aan beide kanten goudbruin bakken.

Ui en Spaanse peper toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken.

Tomaat en santen toevoegen.

Met deksel op pan kip in ongeveer 30 minuten gaar laten worden.

Af en toe omscheppen.

N.B.: Als jus te dun is eventueel bijbinden met rijstebloem.

Notities

Dit heb ik gisteren bij mijn zus gegeten, en gesmuld!!!!!!!! Ik heb natuurlijk meteen het recept gevraagd.

Het is een gerecht uit Sri-Lanka, waar zij haar Foster-Parents-adoptiekind had bezocht en het recept had gekregen van de Foster-Parents organisatie. Authentieker kan het niet!

Het is niet scherp maar wel lekker pittig gekruid.



Dit gerecht kan twee dagen tevoren worden voorbereid.