Kip met mandarijnaroma, Chinees |
|
1 flinke kip olie 3 theelepels witte peperkorrels 1 rode lombok djahe gedroogde mandarijnenschil 2 lente-uitjes 2.5 lepel ketjap 3 theelepels suiker 1.5 lepel azijn 2 lepels sterke magere kipbouillon 2 lepels sherry |
|
BereidingSnij een flinke kip in 16 stukken, frituur 5 minuten in olie en lek uit.Fruit 3 theel. gekneusde witte peperkorrels, djahé, 1 rode lombok en een gedroogde mandarijnschil 2 minuten in hele olie en doe de kip erbij. Maak een mengsel van 2 lente-uitjes, 2 ½ lepel ketjap, 3 theel. suiker, 1 ½ lepel azijn, 2 lepels sterke magere kipbouillon en 2 lepels sherry, doe bij de kip en laat nog enkele minuten sudderen. |
Home > Recepten