Home > Recepten

Empanada con pollo (Tortilla-kip vulling)

empanadas

2 lepels olijfolie

1 gesnipperd ui

2 teentjes knoflook

250 g kipfilet in blokjes

50 g gedroogde abrikozen in stukjes

70 g fijngesneden zwarte olijven

75 g gehakte blanke amandelen

2 gekookte eieren in kleine stukjes

6 lepels zure room

1 theelepel djinten

60 g tortillachips nachocheese Casa Fiėsta

4 takjes peterselie

zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Mexicaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit in een koekepan de olie. Laat de ui ± 3 minuten zachtjes bakken. Pers

de knoflook erboven uit. Voeg de kip en de abrikozen toe.

Bak alles al omscheppend in ± 7 minuten gaar.

Voeg de olijven, de amandelen, het ei, de zure room en de komijn toe.

Verkruimel de tortillachips erboven. Knip de peterselie erboven fijn.

Schep alles goed door elkaar en breng op smaak met zout.

Vul de empanada's ermee.

Notities

Empanadarecepten staan elders.