Home > Recepten

Ga quay (gebraden kip met vijfkruidenglazuur)

2 gehakte sjalotjes

4 tenen knoflook

1 theelepel peper

2 lepels bruine suiker

1/2 theelepel vijfkruidenpoeder

1 theelepel sesamolie

1 lepel slaolie

2 lepels nuoc mam

1 kip van 1.5 kg
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Vietnamees
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Stamp sjalot, knoflook en peper in een vijzel, voeg suiker toe en stamp tot een grove pasta. Roer vijfkruidenpoeder, sesam- en slaolie en vissaus erdoor.

Wrijf de kip van binnen en van buiten met de marinade, doe in een kom, dek af en zet een nacht in de koelkast, draai af en toe om.

Verwarm een oven voor op 200 graden.

Leg de kip in een braadslee en giet de resterende marinade in de buikholte.

Na 45 minuten is de kip gaar (na prikken moet er helder vocht uit de dij komen en het vel is bruin en knapperig). Laat 5 minuten rusten alvorens aan te snijden.

Notities

Helemaal 100% Vietnamees is het niet; origineel wordt de kip gefrituurd want ovens zijn er niet.