Home > Recepten

Ga xoi mo (piepkuiken/kip met vijfkruidenpoeder)

1/2 theelepel vijfkruidenpoeder

1 theelepel zout

2 piepkuiken (kip)s a 750 g

5 lepels tamarindepulp

75 g suiker

5 lepels nuoc mam

1 fijngesneden rode lombok

3 teentjes knoflook

frituurolie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Vietnamees
  • Bron: Binh Duong

Bereiding

Meng zout en vijfkruidenpoeder en kruid de kuikens. Laat minstens 1/2 uur marineren bij kamertemp of een hele nacht in de koelkast.

Doe de tamarinde met 1/4 l heet water in een kommetje en week 5 minuten. Maak fijn met een vork en verwijder de pitten of wrijf door een zeef.

Doe het tamarindevocht met suiker en vissaus in een pannetje, breng aan de kook en haal van het vuur, meng dan met lombok en knoflook.

Neem een pan waar de piepkuikens net naast elkaar inkunnen en doe er genoeg olie in om ze onder te zetten. Verhit de olie tot 160 graden en leg de kuikens erin. In 25 minuten zijn ze diepbruin, knapperig en gaar. Draai halverwege de kooktijd met een keukentang.

Laat de kuikens uitlekken op keukenpapier en snij in stukken.

Giet wat tamarindesaus op een serveerschaal of de borden en leg de stukjes kip erop, of serveer de tamarindesaus in kommetjes om te dippen.