Home > Recepten

Gaeng Ped Gai (gekruide kip)

675 g kip

10 gedroogde rode pepers

3 sjalotten

2 teentjes knoflook

2,5 cm gemberwortel Kha

2,5 cm sereh

2 theelepels gehakte korianderwortel

1/4 theelepel gehakte foelie

1/2 theelepel nootmuskaat

1/2 theelepel gehakte daun djeruk purut

1 theelepel geroosterd korianderzaad

1 theelepel geroosterd komijnzaad

25 g trassi

1 theelepel zout

1/2 theelepel peper

75 ml olie

125 g bamboespruiten

575 ml dikke kokosmelk

koriander
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder het vel en snijd het kippenvlees in kleine stukjes.

Week de pepers in warm water tot ze zacht zijn.

Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de gember en het citroengras in stukken.

Doe ze, samen met de korianderwortel, de foelie, de nootmuskaat, de limeschil, de korianderzaden, de komijnzaden, de trassi, het zout en de peper in een vijzel en stamp tot een gladde massa ontstaat.

Verwarm de olie in een wadjan en bak de kruiden al roerend 4-5 minuten.

Doe de stukken kip erbij en bak nog 1 minuut.

snijd de bamboespruiten in dunne plakken en doe ze in de wadjan.

Giet de kokosmelk erbij, roer alles goed door elkaar en breng het langzaam aan de kook.

Laat het op matig vuur doorkoken tot de kip goed gaar is en doe alles in een schaal.

Garneer met de korianderbladeren.