Gaeng Ped Gai (gekruide kip) |
|
675 g kip 10 gedroogde rode pepers 3 sjalotten 2 teentjes knoflook 2,5 cm gemberwortel Kha 2,5 cm sereh 2 theelepels gehakte korianderwortel 1/4 theelepel gehakte foelie 1/2 theelepel nootmuskaat 1/2 theelepel gehakte daun djeruk purut 1 theelepel geroosterd korianderzaad 1 theelepel geroosterd komijnzaad 25 g trassi 1 theelepel zout 1/2 theelepel peper 75 ml olie 125 g bamboespruiten 575 ml dikke kokosmelk koriander |
|
BereidingVerwijder het vel en snijd het kippenvlees in kleine stukjes.Week de pepers in warm water tot ze zacht zijn. Hak de pepers, de sjalotten, de knoflook, de gember en het citroengras in stukken. Doe ze, samen met de korianderwortel, de foelie, de nootmuskaat, de limeschil, de korianderzaden, de komijnzaden, de trassi, het zout en de peper in een vijzel en stamp tot een gladde massa ontstaat. Verwarm de olie in een wadjan en bak de kruiden al roerend 4-5 minuten. Doe de stukken kip erbij en bak nog 1 minuut. snijd de bamboespruiten in dunne plakken en doe ze in de wadjan. Giet de kokosmelk erbij, roer alles goed door elkaar en breng het langzaam aan de kook. Laat het op matig vuur doorkoken tot de kip goed gaar is en doe alles in een schaal. Garneer met de korianderbladeren. |
Home > Recepten