Home > Recepten

Boerenkip, gemarineerd

2 gehalveerde maïskippen van elk 750 g

75 ml sojasaus

50 ml olie

50 ml cognac of sherry

3 tenen knoflook in plakjes

2 lepels licht geroosterd sesamzaad

2.5 cm gember in dunne plakjes

1 lepel bruine suiker

1 lepel vers limoensap
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Marinades; Fusion

Bereiding

Leg de kippen op hun vel in een glazen schaal en prik ze in.

Vermeng in de foodprocessor gedurende een minuut sojasaus, olie, cognac, knoflook, sesamzaad, gember, suiker en limoensap. Giet over de kip, dek losjes af met alufolie en marineer minstens 6, maximaal 24 uur. Af en toe keren.

Verwarm de oven voor op 200°. Doe de kippen in een braadslee (vel omhoog) en bewaar de marinade. Braad 35-40 minuten en bestrijk elk kwartier met de marinade.

Notities

Heet serveren met wilde paddestoelen, rijst, chutney en sperziebonen met dille, of op kamertemp met pasta en komkommer.