Kip uit de oven, gemarineerd |
|
1 flinke kip 2 lepels sesamolie 2 teentjes knoflook voor de marinade 1 gehakt ui voor de marinade 3 lepels japanse sojasaus voor de marinade 2 lepels rijstwijn of droge sherry (marinade) 1.5 theelepel suiker voor de marinade 1.5 theelepel vijfkruidenpoeder (marinade) 1 teen knoflook voor de saus 4 lepels nuoc mam voor de saus 4 lepels citroensap voor de saus 2 lepels suiker voor de saus 2 pepertjes voor de saus |
|
BereidingMaak een marinade. Smeer de kip van binnen en buiten in en marineer 3 uur.Rooster 30 minuten op 220°, vervolgens garen (35 minuten op 180°) en bestrijk de kip regelmatig met de marinade. Bestrijk na het roosteren met de olie en laat 5 minuten in de hete oven staan. Pers de knoflook voor de saus boven een schaaltje, doe de nuoc mam, suiker, citroensap en 4 lepels water erbij. Strooi ringetjes lombok over de saus en geef apart bij de kip. |
Home > Recepten