Kip barbecue-en zonder prikken, Jamaïcaans |
|
1 maïskip van 1.5 kg 1 theelepel paprikapoeder 1 lepel milde kerrie kruidnagelpoeder kaneelpoeder fijngeraspte schil van 1/2 citroen 1 teentje knoflook 1 lepel versgehakte koriander zout peper 50 g zachte boter 2 verse laurierblaadjes |
|
BereidingMeng paprika, kerrie, kruidnagel en kaneel met de citroenrasp, knoflook, koriander, zout, peper en boter tot een gladde massa.Haal van de kip het vel bij de borststukken los en smeer de helft van de massa hier, smeer de rest in de buikholte en stop daar ook het laurierblad. Bind de poten bij elkaar en laat 1 uur marineren. Maak op de barbecue de hittebron aan de rand van de vuurbak, in het midden komt een lekschaal. Leg het vlees direct boven de lekschaap op het rooster en doe de deksel toe. Doe niet te vaak het deksel open, reken anders op extra bereidingstijd. Rooster ca.1 uur of tot er helder sap uit de kip komt als het dikste deel van de dij wordt ingeprikt. NotitiesVoor grote piepkuikens, parelhoen en (maïs)kippen. Reken op een bereidingstijd van 15 minuten per 450 g en nog eens 15 minuten extra.Hiervoor is een barbecue met deksel nodig. Benodigdhedenbarbecue met deksel. |
Home > Recepten