Home > Recepten

Kai panang (Thaise kip in pindasaus)

400 g kipfilet

3 teentjes knoflook

1 rode ui

5 lepels olie

2 a 3 theelepels rode kerriepasta

2.5 dl dikke kokosmelk

4 lepels geroosterde pinda's

1 lepel nam pla

1 lepel donkere sojasaus

1 lepel limoensap

gula djawa

basilicum

2 rode chilipepertjes



Voor een milder gerecht: gebruik maar 1 theelepel rode kerriepasta.
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Aantal Porties: 3
  • Bron: Kwee Siok Lan

Bereiding

Laat de kip 40 minuten licht bevriezen. Snij dan in flinterdunne plakjes of blokjes van 2 cm.

Snipper ui en knoflook.

Verhit een droge wok, laat na 20 seconden de olie langs de wand erin lopen en verhit de olie tot die begint te roken.

Roerbak de knoflook en ui 1/2 minuut. Roerbak vervolgens de kip 1.5 minuten tot de kip verkleurt. Leg de kip dan even apart.

Roerbak de kerriepasta 1 minuut tot de aroma's vrijkomen. Doe de kokosmelk erbij en breng aan de kook.

Neem de pan van het vuur en voeg de pinda's toe. Roer goed door de olie en doe de kip er weer bij.

Schenk vissaus, sojasaus en limoensap erbij, roer de suiker erdoor en laat op 15 minuten op laag vuur stoven.