Home > Recepten

Kai Tom Kha (laoskip met kokosmelk)

1200 g kip in stukken

4 dl dunne kokosmelk

2,5 dl dikke kokosmelk

4 theelepels laos

4 theelepels citroenmelisse

1 theelepel sereh

1 groene spaanse peper in stukken

2 lepels sherry medium

1 dl visbouillon

1 lepel nuoc mam

2 lepels citroensap

1,5 lepel peterselie

1 lepel koriander

2 takjes peterselie

2 tomaten

1 kopje fijngesneden chinese kool
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Thais
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe de stukken kip in een braadpan of wok en giet er de dunne kokosmelk en de sherry bij.

Voeg de laos, citroenmelisse, sereh, spaanse peper en chinese kool toe en breng het geheel langzaam aan de kook.

Dek de pan (wok) af en laat de kip 30 minuten op een laag vuurtje stoven.

Neem het deksel van de pan en laat de kip nog 20 minuten verder sudderen.

Voeg de dikke kokosmelk en de visbouillon toe en breng alles weer aan de kook.

Temper het vuur en laat 5 minuten door stoven.

Voeg de vissaus en het citroensap toe en breng alles over in een voorverwarmde schotel.

Garneer met koriander, peterselie, toefjes peterselie en tot rozetjes gesneden tomaten.