Home > Recepten

Kai Yang (Chinese gegrillde kip met saus)

2 kuiken (kip)s a 750 g (gehalveerd)

10 tenen knoflook

2 lepels zwarte peperkorrels

2 lepels heldere zoute chinese sojasaus

2 lepels cognac of sherry

2 lepels suiker

2 theelepels zout

3 teentjes knoflook voor de saus

2 rawit voor de saus

250 ml witte azijn voor de saus

75 g suiker voor de saus

1/2 lepel zout voor de saus
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees

Bereiding

Maal de knoflook, plet de peperkorrels en meng met de rest van de ingredienten (behalve die van de saus). Marineer de kuikens 3-4 uur.

Verwarm de oven op 180°. Zet er een schaal in om het vocht op te vangen. Bak de kuikens 40 minuten en draai regelmatig.

Hak de knoflook voor de saus en rawit zeer fijn, meng met de overige ingredienten. Doe in een pannetje en breng aan de kook, zet 5 minuten op zacht vuur tot het indikt en koel af, serveer apart bij de warme kip.