Home > Recepten

Kippenvleugeltjes met oestersaus, Kantonees

700 g kippenvleugeltjes

1 l arachidisolie

1 lepel lichte sojasaus voor de marinade

1 lepel shaoxing rijstwijn voor de marinade

3 theelepels sesamolie voor de marinade

1 theelepel zout voor de marinade

1/2 theelepel peper voor de marinade

3 theelepels maïzena voor de marinade

1 lepel arachidisolie voor de saus

3 geplette tenen knoflook voor de saus

3 cm geplette gemberwortel voor de saus

3 lepels oestersaus voor de saus

1 lepel lichte sojasaus voor de saus

2 lepels shaoxing rijstwijn voor de saus

6 dl kippenbouillon voor de saus
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Ken Hom-Toveren met de wok

Bereiding

Doe de kip in een kom en schep de ingredienten van de marinade erdoor, marineer 30 minuten.

Verhit de wok, doe de liter olie erin en voeg, als die licht begint te walmen, de kip in gedeelten toe, bak 5 minuten tot ze bruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.

Giet de olie uit de wok, maak schoon en zet weer op hoog vuur, doe de lepel olie erin en roerbak knoflook en gemberwortel 30 seconden. Voeg oestersaus, sojasaus, rijstwijn en bouillon toe en breng aan de kook.

Doe de vleugeltjes weer in de wok, draai het vuur laag en laat onder een deksel 30-35 minuten stoven. Schep in een voorverwarmde schaal.

Draai het vuur hoog en laat de saus iets inkoken, giet over de vleugeltjes.

Notities

Een gerecht van Hom's moeder. Ook koud te eten, bijvoorbeeld met picknicken.