Home > Recepten

Kaukswe-Hin (Burmaanse kip)

2 kg kip

1 theelepel kerrie

1/2 theelepel chilipoeder

1/2 theelepel djinten

3 lepels sesamolie

1 lepel geraspte gemberwortel

4 tenen knoflook

4 gesnipperde uien

3 zakjes santen of 1.25 l kokosmelk

1 theelepel citroensap

zout

sojasaus

3 lepels gehakte koriander of peterselie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Burmaans
  • Bron: Lekturama - Koken zonder grenzen

Bereiding

Roer kerrie, chilipoeder en djinten door elkaar.

Meng ui, knoflook en gember. Verhit de olie en roerbak het mengsel tot de ui gaar is. Doe het specerijenmengsel erdoor en roerbak nog 1 minuut. Doe de kip erin en laat aan alle zijden goudgeel bakken.

Maak volgens de verpakking 1.25 l kokosmelk van de santen. Schenk daarvan 3.5 dl in de pan, laat koken en temper het vuur. Laat de inhoud zonder deksel 1 uut zachtjes doorkoken. Keer de kip af en toe.

Doe de rest van de kokosmelk in een steelpan en laat tot 3.5 dl inkoken.

Als de kip gaar is, doe dan de ingekookte kokosmelk en het citroensap erbij. Breng op smaak met soja.

Serveer met de gehakte kruiden erover.

Notities

In Burma wordt dit geserveerd met spaghetti, repen komkommer gestoofd met kerrie en sesamzaad, in ringen gesneden prei, zomererwtjes, fijngemaakte gekookte eieren en partjes citroen.