Home > Recepten

Kentucky Fried Chicken 2

3 l water of karnemelk

1 lepel zout

1 kg kip in stukken

1 theelepel zout

1 theelepel peper

250 g bloem

500 ml olie

65 g baconvet of reuzelvet
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Amerikaans
  • Bron: Culinaria USA

Bereiding

Doe water of karnemelk en 1 lepel zout in een kom en marineer hierin 8 uur de kip, afgedekt in de koelkast.



Laat de kip uitlekken, spoel af met koud water, dep droog.

Meng 1 theelepel zout met 1 theelepel peper en wrijf de kip ermee in.

Doe de rest van de zout en peper in een zak met de bloem, schud met een paar tegelijk de stukken kip in de zak tot ze goed bedekt zijn.

Verhit olie en vet tot 180 graden (zeker niet onder de 175 laten zakken!).

Leg een paar stukken kip met het vel omlaag in de pan. Doe de deksel erop en bak 6 minuten.

Verwijder het deksel en bak nog 5-9 minuten, bak en keer regelmatig tot de stukken aan alle kanten gekleurd zijn.

Bekleed een schaal met keukenpapier, plaats op een pan met heet water en doe hierop de gare kip, terwijl de andere worden gebakken.

Notities

Een typisch Southern gerecht, beroemd geworden door Kolonel Harland D.Sanders. Maar het recept werd in 1824 al gepubliceerd door Mary Randolph in The Virginian Housewife. Er bestaan heel wat verschillende recepten, en het backen van Fried Chicken is bijna een religie geworden.

In 1930 had Kolonel Sanders een benzinestation in Corbin Kentucky. Hij maakte snacks voor de automobilisten en kreeg dan ook een vermelding in 'Duncan Hines Dining Guide'. daarna startte hij 'The Sanders Cafe'. Hij gebruikte voor de kip 11 soorten kruiden en specerijen. Tegenwoordig is zijn keten eigendom van Pepsi-Cola Company.