Drumsticks Kentucky met kerrie-gembersaus |
|
8 kipdrumsticks 2 kruidenbouillonblokjes 2 theelepels kipkruiden frituurolie 75 g cornflakes 3 eieren 3 dl halfvolle melk 50 g bloem 1 zakje kerriesaus 1 lepel gesneden gember 2 lepels bieslook 2 grote groene koolbladeren |
|
BereidingKook de drumsticks in ruim water met de bouillontabletten in ± 10 minuten gaar, dep ze met keukenpapier droog en wrijf de kip in met de kipkruiden.Verwarm de frituurolie. Verkruimel de cornflakes met een deegroller. Klop een glad beslag van de eieren met 1 dl melk en de bloem en roer de cornflakes erdoor. Wentel de drumstick door het beslag en frituur ze stuk voor stuk in de olie in ± 5 minuten goudbruin en knapperig. Laat de drumsticks op keukenpapier uitlekken. Bereid intussen de kerriesaus met de rest van de melk volgens de aanwijzingen op de verpakking. Roer de gember en de bieslook door de saus en laat de saus door en door warm worden. Leg de koolbladeren half in elkaar op een schaal en leg de kip erop. Serveer de kip met de kerriesaus. NotitiesLekker met friet en een groene salade |
Home > Recepten