Home > Recepten

Kerrie Japan 2

1 soepkip

250 g kool

2 rammenas

50 g peulen

50 g erwtjes

50 g sperziebonen

100 g bamboescheuten

50 g prei

250 g kipgehakt

¾ theelepel ketumbar

1/4 theelepel djinten

1 lepel peterselie

1 lepel lente-uitjes of bieslook

1 dooier

zout

citroensap

1 geraspte nootmuskaat

4 kruidnagels

foelie

1/2 theelepel peper

olie

2 lepels ketjap

sap van 1/2 citroen
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; indisch

Bereiding

Kook een soepkip in stukken gaar, ontbeen die en snij het vlees klein.

Snij 250 g kool, 2 ramenas, 50 g peulen, 50 g erwtjes, 50 g boontjes, 100 g bamboescheuten en 50 g prei klein en kook die in het kipkookwater.

Meng 250 g kipgehakt, ¾ theel. ketumbar, ¼ theel. djinten, 1 lepel peterselie, 1 lepel lente-uitjes of bieslook, 1 dooier, zout en citroensap en maak balletjes.

Meng 1 geraspte nootmuskaat, 4 kruidnagels en wat foelie, meng met ½ theel. peper en bak in olie. Doe dit met 2 lepels ketjap, sap van ½ citroen en het vlees bij de groente.

Bak de balletjes en voeg op het laatst toe.