Kerrie Japan 2 |
|
1 soepkip 250 g kool 2 rammenas 50 g peulen 50 g erwtjes 50 g sperziebonen 100 g bamboescheuten 50 g prei 250 g kipgehakt ¾ theelepel ketumbar 1/4 theelepel djinten 1 lepel peterselie 1 lepel lente-uitjes of bieslook 1 dooier zout citroensap 1 geraspte nootmuskaat 4 kruidnagels foelie 1/2 theelepel peper olie 2 lepels ketjap sap van 1/2 citroen |
|
BereidingKook een soepkip in stukken gaar, ontbeen die en snij het vlees klein.Snij 250 g kool, 2 ramenas, 50 g peulen, 50 g erwtjes, 50 g boontjes, 100 g bamboescheuten en 50 g prei klein en kook die in het kipkookwater. Meng 250 g kipgehakt, ¾ theel. ketumbar, ¼ theel. djinten, 1 lepel peterselie, 1 lepel lente-uitjes of bieslook, 1 dooier, zout en citroensap en maak balletjes. Meng 1 geraspte nootmuskaat, 4 kruidnagels en wat foelie, meng met ½ theel. peper en bak in olie. Doe dit met 2 lepels ketjap, sap van ½ citroen en het vlees bij de groente. Bak de balletjes en voeg op het laatst toe. |
Home > Recepten