Kip in azijn uit Venezuela |
|
1 kip van 1500 g in stukken 1/2 kop bloem met 1 theelepel zout 6 lepels olie 1 paprika in repen 2 ontvelde gehakte tomaten zonder zaad 1 blik artisjokharten 5 tenen knoflook 2 lepels azijn 1 laurierblad sap van 1 citroen 1 lepel peterselie 1/2 kop droge rode wijn 1/2 theelepel zout peper 120 g champignons in plakjes |
|
BereidingHaal de stukken kip door de bloem met zout.Maak 4 eetlepels olie heet in een braadpan. Doe de stukken kip erin en braad ze op groot vuur goed bruin. Doe de kip in een casserole. Voeg er de tomaten, paprika, knoflook en 1 kop vocht van de artisjokharten uit blik aan toe (vul zonodig met water bij tot 1 kop). Doe de rest van de olie, de azijn en het laurierblad erbij en sudder het 10 minuten. Doe er het citroensap, de peterselie, de wijn, zout en peper bij. Laat 20 minuten sudderen tot de kip gaar is. Doe er de laatste 10 minuten de champignons en de artisjokharten bij. NotitiesLekker met rijst |
Home > Recepten