Home > Recepten

Kip in eiersaus

3 lepels olijfolie of zonnebloemolie

1 kip van 1250 g in 4 stukken

1 kleingesneden ui

2 teentjes knoflook

3 dl kipbouillon

2 lepels mosterd

zout

peper

4 hardgekookte fijngehakte eieren
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip rondom lichtbruin.

Voeg de kleingesneden ui en de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak deze 2 minuten mee. Voeg de bouillon, de mosterd en wat zout en peper toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.

Neem de stukken kip uit de pan, leg ze op een schaal en houd ze warm.

Kook het stoofvocht bij vrij veel hitte in tot ± de helft van het volume.

Roer de fijngehakte eieren door de saus en laat ze even meeverwarmen. Schenk de saus over de stukken kip en serveer het gerecht onmiddellijk.