Home > Recepten

Kip in garnalen-pindasaus

1 kip van 1250 g in 4 stukken

2 teentjes knoflook

3 lepels citroensap

zout

peper

3 lepels olijfoloe of zonnebloemolie

1 kleingesneden ui

100 g gemalen gedroogde garnalen

75 g gemalen pinda's

1 fijngehakte rode peper

2 dl kipbouillon
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Garnalengerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrijk de stukken kip met de uitgeperste teentjes knoflook, besprenkel ze met het citroensap en bestrooi ze met wat zout en peper.

Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui, de gemalen gedroogde garnalen, de gemalen pinda's en de fijngehakte rode peper onder voortdurend omscheppen 4 minuten. Voeg de stukken kip toe en bak alles nog 5 minuten. Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.

Serveer de stukken kip in de saus.