Home > Recepten

Kip in notensaus

1 kip van 1250 g in 4 stukken

zout

peper

4 lepels olijfolie of zonnebloemolie

5 dl water

1 ui in stukken

2 teentjes knoflook

1 rode peper in stukken

1 ontvelde tomaat in stukken

2 sneetjes oud brood zonder korst

1 dl melk

250 g gemengde noten

kruidnagelpoeder

kaneel
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Sausjes
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de stukken kip met wat zout en peper.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de stukken kip rondom mooi bruin.

Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de stukken kip ± 45 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.

Pureer de stukken ui met de teentjes knoflook, de stukken rode peper en tomaat, de sneetjes brood, de melk, de noten, het nagelgruis en de kaneel in een foodprocessor of andere keukenmachine.

Neem de stukken kip uit het stoofvocht en houd ze apart.

Roer de puree door het stoofvocht tot een enigszins gebonden saus is ontstaan. Leg de stukken kip terug in de pan en laat alles door en door warm worden. Maak het gerecht eventueel nog op smaak met wat zout en peper.

Serveer de stukken kip in de saus.