Home > Recepten

Kip met gember van Jamaica

30 g boter

6 kipfilets

2 teentjes knoflook

1/2 theelepel verse kurkuma

1 a 2 lepels garam masala of madraskerrie

1 lepel gemberwortel fijngewreven

1/2 theelepel piment

1/2 lepel bloem

500 ml kippenbouillon

1 laurierblaadje

1/2 theelepel zout

1/2 theelepel zwarte peperkorrels

1/4 theelepel Spaanse peper

3 lepels Bulgaarse yoghurt
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Jamaicaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Culinaria Cariben

Bereiding

Smelt wat boter in een braadpan en bak de kip goudbruin. Voeg knoflook, kurkuma, kerrie, gember en piment toe en schep alles om. Haal de kip eruit.

Doe de rest van de boter in de pan en maak er met bloem een papje van. Roer de bouillon erbij en laat de saus indikken. Voeg laurier, zout en peper toe.

Doe de kip in de pan en doe de gehakte Spaanse peper erop. Dek de pan af en stoof de kip gaar.

Roer de yoghurt door de saus (indien de kip koud wordt gegeten, eerst de kip eruit halen!). Als de hoeveelheid saus te weinig is, doe er dan wat kokosmelk of water bij.

Serveer de kip op witte rijst met een salade.

Notities

Lekker met salade en witte rijst