Kip met kersen in croissantdeeg |
|
1 blikje croissantdeeg 1 blikje kersen zonder pit 1 bekertje zure room 5 bolletjes gember 1 teentje knoflook 300 g kipfilet 0,33 flesje kerriesaus zout peper 10 g geraspte kaas boter |
|
BereidingVerwarm de oven voor op circa 200 'C. Snijd de kipfilet in stukjes, bak ze in wat boter rondom bruin en gaar. Pers het teentje knoflook erboven uit.Roer er de (uitgelekte) kersen, de in stukjes gesneden gember, de zure room en de kerriesaus doorheen. Vet een ronde ovenschaal in met boter en bekleed die met het croissantdeeg, zo dat de punten van het deeg over de schaal heen hangen. Doe het kipmengsel in het croissantdeeg, vouw de loshangende flappen er overheen en bestrooi het geheel met geraspte kaas. Zet het circa 20 minuten in de oven totdat het bruin en gaar is. NotitiesLekker met (witlof)salade |
Home > Recepten