Home > Recepten

Kip met sinaasappel en gember

2 kippenbouten

1/2 l jus d'orange

250 ml bouillon

gember op siroop gesnipperd

1 sinaasappel

1/2 citroen

ketumbar

2 a 3 theelepels basilicum

250 ml yoghurt op kamertemp

bloem

boter

zout

peper
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Oosters
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Frank Scheelen

Bereiding

Marinade maken van jus d'orange, schijven citroen, gember, gembersiroop en basilicum. Bouten schoonmaken en minstens een paar uur in de marinade zetten.

Bouten uit marinade nemen. Zouten en peperen, en stevig inwrijven met gemalen koriander. Aanbraden in wat boter. Daarna een deel van de marinade toevoegen en een deel bouillon. De bouten moeten ongeveer driekwart onderstaan. Sinaasappel in stukjes snijden en toevoegen. (Als de vloeistof kookt, kun je proeven. Hij kan beter iets te zoet dan te zuur zijn.

Eventueel gember naar smaak toevoegen.) Bouten met deksel op de pan ca. 45 minuten laten sudderen.

Als de kip gaar is, bouten uit de pan nemen, en het vocht binden met wat bloem. Daarna pan van vuur afnemen, en de yoghurt door het vocht roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Onder geen beding opnieuw aan de kook brengen, want dan schift de yoghurt!

Notities

Lekker met geurige rijst en witlofsalade