Kip met sinaasappel en gember |
|
2 kippenbouten 1/2 l jus d'orange 250 ml bouillon gember op siroop gesnipperd 1 sinaasappel 1/2 citroen ketumbar 2 a 3 theelepels basilicum 250 ml yoghurt op kamertemp bloem boter zout peper |
|
BereidingMarinade maken van jus d'orange, schijven citroen, gember, gembersiroop en basilicum. Bouten schoonmaken en minstens een paar uur in de marinade zetten.Bouten uit marinade nemen. Zouten en peperen, en stevig inwrijven met gemalen koriander. Aanbraden in wat boter. Daarna een deel van de marinade toevoegen en een deel bouillon. De bouten moeten ongeveer driekwart onderstaan. Sinaasappel in stukjes snijden en toevoegen. (Als de vloeistof kookt, kun je proeven. Hij kan beter iets te zoet dan te zuur zijn. Eventueel gember naar smaak toevoegen.) Bouten met deksel op de pan ca. 45 minuten laten sudderen. Als de kip gaar is, bouten uit de pan nemen, en het vocht binden met wat bloem. Daarna pan van vuur afnemen, en de yoghurt door het vocht roeren totdat er een gladde saus ontstaat. Onder geen beding opnieuw aan de kook brengen, want dan schift de yoghurt! NotitiesLekker met geurige rijst en witlofsalade |
Home > Recepten