Home > Recepten

Ku lu kai

1 blik vruchten of ananas

1 potje atjar tjampoer

1 schijfje gemberwortel

2 teentjes knoflook

1 pond kipfilet

1 ei

maïzena

paneermeel

1 ui
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Chinees
  • Bron: Paul V

Bereiding

Je begint met het vlees. Snijdt het in blokjes, niet te klein, anders heb je zoveel werk met het jasje. Zout en peper erover. Je klutst een ei met een scheut melk, maizena erdoor, (een eetlepel of zo) en mikt hier al het vlees door.

Je hebt de frituurpan al aan staan, 180 graden. Je haalt het vlees blokje voor blokje door de paneermeel en frituurt het tot het mooi bruin is.

PAS OP: Houd je huisgenoten / partner in de gaten, deze stukjes gefrituurd vlees zijn al heel lekker. Ze worden geroofd voor je er iets mee kunt....

Je kunt het deegjasje ook van ei en bloem maken, wat je maar handig en lekker vindt.

De saus: Je begint een uitje te fruiten. Daarin de gehakte knof, en het gehakte schijfje gember. Eetlepel suiker erdoor, daarna de hele potje atjar.

Roeren. Dan het blik vruchten. Op smaak maken met citroensap, suiker en/of azijn. Binden met een beetje aardappelmeel, dan blijft de saus mooi helder.

Heb je dat niet, dan maizena. Je kunt er bijvoorbeeld ook nog een scheutje sherry doordoen, zie maar.

Het geheel: Je kunt nu de blokjes gefrituurd vlees door de saus doen. Je kunt de saus ook aan tafel over de stukjes vlees gieten, dan blijft het wat knapperiger...

Serveren met rijst.

Enne, koken doe je met fantasie en smaak, varieer hiermee naar hartelust.